در طی این ماه خیلی از افراد بدون خوردن سحری روزه میگیرند و اصلا به
عواقب این کار فکر نمیکنند. نخوردن غذای مناسب در ماه رمضان خصوصا سحر، به
بدن آسیب میرساند و باعث طولانی شدن گرسنگی و ضعف شدید طی روز میشود.
اگر بدون خوردن سحری روزه می گیرید این را بدانید با دست خودتان باعث آسیب
رساندن به دستگاه گوارشتان مخصوصا معده و رودهها میشوید.
روش صحیح تغذیه در ماه رمضان یکی از موارد مهمی است که لازم است مورد توجه
قرار گیرد تا از عوارض جسمی و یا عصبی جلوگیری شود. در غیر اینصورت ممکن
است عوارضی حاصل شود که یا روزه گرفتن را عامل آنها محسوب کنند و یا اثرات
آن باعث عدم تداوم روزه گرفتن شود.
کارشناس علوم تغذیه و نویسنده کتاب تغذیه با بیان اینکه مصرف زیاد مایعات
در وعده ی سحر تاثیری در جلوگیری از تشنگی ساعات پایانی روز ندارد، اظهار
داشت: در ماه تزکیه مصرف زیاد آب و چای در وعده سحری باعث پر شدن معده
ورقیق شدن شیره معده شده، ضمن اینکه فضای لازم برای غذای اصلی را می گیرد،
هضم و جذب غذا را نیز مختل میکند.
مسعود فیروز کوهی افزود: پرنوشی همچنین باعث تکرر ادرار شده، موجب دفع حجم
زیادی آب از بدن می شود که علاوه بر ایجاد تشنگی روزه دار ، دفع آهن و مواد
معدنی مورد نیاز بدن را نیز به همراه دارد .
وی بیان کرد: پرخوری و پر نوشی در وعده سحر، باعث ایجاد فشار زیاد به معده و
دستگاه گوارش شده و موجب بروز علایمی مانند سوء هاضمه ،درد و نفخ معده و
گاهی اوقات رفلاکس غذا و سوزش سر معده می شود.
این کارشناس مسئول کنترل غذا و داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم
پزشکی زاهدان همچنین افزود: مصرف لیمو ترش تازه، سبزی های غنی از ویتامین C
مثل سبزی های برگی، گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای، سبزی های غنی از ویتامین A
مثل هویج، کدو تنبل و اسفناج و سایر سبزی ها مانند کرفس ، سالادهای
فیبردار بخصوص سالاد کاهو و میوه ها ی غنی از ویتامین C مثل مرکبات و کیوی،
میوه های غنی از ویتامین A مثل طالبی، زردآلو و انبه؛ سایر میوه ها از
جمله سیب، گلابی، گیلاس، انگور، هندوانه، خربزه در وعده سحر، میتواند در
کاهش حس تشنگی در فرد روزه دار موثر باشد .
فیروزکوهی ادامه داد : خوردن غذا های خشک نظیر کباب ، کوکو و شامی ، گوشت
های سرخ شده و ماهی در وعده سحر میتواند موجب احساس تشنگی در طول روز شود .
وی اشاره کرد: مصرف غذا های کم چرب که در آن برنج ، سیب زمینی ، ماکارونی و
نان سبوس دار وجود دارد، موجب می شود مواد قندی به آرامی آزاد و مصرف شده،
حس گرسنگی دیرتر و کمتر ایجاد شود .
کارشناس علوم تغذیه در پایان به روزه داران توصیه کرد : بیدار شدن ۱ تا ۱٫۵
ساعت قبل از اذان صبح، این فرصت را برای شما ایجاد می کند که علاوه بر
بهره مندی از برکات معنوی روزه ، آب و مواد غذایی را با فرصت مناسب و به
تناوب مصرف کنید و در این صورت از ورود مقدار زیاد غذا و مایعات در زمانی
کوتاه به معده جلو گیری کرده و امکان دریافت و هضم مطلوب ترغذا را مهیا می
کنید.
انتهای پیام/